Posted on Leave a comment

Sleci se

… da bom zagotovo vedel, da sem ti všeč

Vse se začne s prvim pogledom. Sledi prvi dotik, prvi poljub, prvi seks, ki vključuje v idealnih pogojih obojestranski orgazem, vsekakor pa vsaj enega. Nato je tu še ogromno tistih prvih trenutkov – prva večerja s starši, prvi prepir, prvi skupni šoping v Ikei. A vsega tega ni, če si ne upaš pristopiti do nje. Vse lahko ostane le iluzija, še ena zgodba, ki se začne z “Če bi”.  Vse, kar je si ti in tvoj pogum. Če imaš jajca, si drzneš iti do nje, ji pisati na fejsu, zvohati njeno telefonsko ali na kakšen drug prefinjen način priti v njeno območje, da te jasno vidi na svoji radarski sliki. Tudi preko prijateljic gre, morda imata kakšno skupno. Namig: najdi kakšno prijetno prijateljico, ki bo razumela tvojo romantično zgodbo, ki jo boš pridno sestavil ob gledanju pocukranih filmov. Ja vem, pač boš moral pregledati nekaj filmov in bo Mad max počakal med prenesenimi filmi na disku. To je projekt, stari, loti se ga kot profesionalec.

Predstavljaj si, da ti uspe priti do nje, da jo spoznaš, spregovoriš nekaj besed. Pričaraj si občutek v sebi, ki ga boš dobil, ko te bo poslušala in uživala v vsem, kar boš imela za povedati. Občutek je enkraten. A naj ne ostane samo pri občutku!
Najlažje bi bilo, če bi ženski, ki mi je padla v oko, na čelu pisalo, da sem ji jaz tudi všeč. Pa ni tako, saj ne živimo v filmu, čeprav si večkrat predstavljam, da sem glavni igralec romantično-komičnega trilerja, z mano svet rešuje Jason Statham, doma me čaka Eva Mendes. Mnogi so šokirani nad najino zvezo, saj je deset let starejša, a še več je takšnih, ki mi kažejo “palec odobravanja”, ko se peljeva mimo njih v kabrioletu. OK, malo me je spet zaneslo, a vseeno, moram na kratko opisati najino situacijo. Z Evo imava zanimivo in nekoliko nevsakdanjo zvezo. Tako dolgo sva že skupaj, pa ona še sploh ne ve, da obstajam. Gremo raje nazaj k napisom na čelu.
Torej, napisi na čelu ne obstajajo, zato moramo moški biti pozorni na vse znake, ki nam ji ženske pošiljate. Telesna mimika, skrita sporočila v določenih stavkih, način govora, kako nas gledate, ritem dihanja … To zadnje je težko ugotoviti, če ne želiš izpasti kot čudak, zato se raje poslužujem drugih. Cela znanost je za tem in če hočeš zmagati, se moraš nenehno učiti, brati, da jih lahko na koncu prebereš. Dobri znanstveniki dobijo nagrade, slabi pa masturbirajo v laboratoriju. Pot do nagrade je dolga, a je nagrada tako veličastna, da se izplača potruditi. Dame, obožujemo vas, zato vas z veseljem “lovimo”.
Znakov naklonjenosti je skoraj toliko, kot je stvari v torbici povprečne ženske. Gre za kompleksna, simpatična bitja, ki nas, vsaj večino izmed nas, neizmerno privlačijo. Vsaka izmed vas je nekaj posebnega, vsaka “projekt” zase. Nekatere prebereš hitro, kot tračarsko revijo, druge pa so kompleksnejše, kot knjige Georga R. R. Martina. Pri nekaterih lahko po načinu hoje razbereš, kakšne so v postelji, pri drugih pa to včasih ugotoviš prepozno. A črtica, je še zmeraj črtica … Nekatere se odprejo hitro, nekatere pa po pravljični sedmici – sedem tequil ali drugih pijač, sedem zmenkov … V filmih je pravilo treh zmenkov za “tretjo bazo”, a ponavadi je sedmica tista. Kar se sedmih pijač tiče pa je tako – če si delita taksi, po prežurani noči, veš, da boš ta večer Srečko Dobil, če ne izkoristiš tega pa boš Janez Debil.
Torej, bodi pozoren! V opazovanju, besedah, komplimentih … Izražaj pozornost, vmes pa opazuj reakcije.
“Naklonjenost/ljubezen/všeč si mi ko` sto mater znaki” so univerzalni: Pretirano igranje ali dotikanje las in dlani, grizneje ustnic, njeno telo je nagnjeno k tebi, neumorno iskanje priložnosti, da se pogovarja s tabo … Le pozornost, le pozornost. Ljudje se izražamo z reakcijami na določene situacije, besede, izjave. Rad opazujem reakcije in venomer prilagajam jadra, glede na vetrovne razmere – če nastane veter zaradi pasulja iz moje ali njene strani, pa se kaj hitro poberem stran, na varno v svoj pristan. Vsi smo surferji, jadralci. Sledimo vetru, ki jih ustvarja čudovita ženska duša.
Ne želim biti samski starec v klubu, ki govori, kot najstnik, zato, da je kul in da ga mlajše pleme sprejme medse. Jaz bom starev v klubu, obdan z prikupnimi mladenkami, ki me imajo iskreno rade, pa ne zaradi denarja, vseh milijonov na računu od prodaje knjig, filmov, serij. Saj vam, sanjarim, a sanje so me prinesel do tukaj, kjer sem zdaj. Malo še, malo še … Skratka, če želim biti oboževan starec, v srajci, lanenih hlačah in gamaših, moram še naprej prebrati znake, ki jih ženske pošiljate v prostrano vesolje. In uspešen astronavt ujame te signale ter uspešno s svojo sondo pristane na Veneri.
Prijetno potovanje po magičnem vesolju, pazi na signale! Dame, hvala, ker ste!

Dodaj odgovor